fbpx

Falukorv från Norrbotten ”hela familjens favorit” – Petterssons charkuteri blir Svensk Mästare

Med sin traditionella falukorv har Petterssons Charkuteri i Boden blivit Svensk Mästare på årets Chark-SM. Familjen Pettersson har tidigare tagit hem flera medaljer för sina produkter under branschens egen kvalitetstävling.

Domarnas motivering: ”En traditionell falukorv med välbalanserad smak och fantastisk munkänsla. Hela familjens favorit.”

En medalj från Chark SM är en utmärkelse och en kvalitetsstämpel som är ett bevis på att produkten håller riktigt hög kvalitet. Charkuterier av yppersta kvalitet belönas med guld och att även bli svensk mästare är ett kvitto på att produkten håller bästa klass.

Hos Petterssons behövs inga smaktillsatser. Produkterna röks på äkta alspån, gran och björk. Sedan slutet av 90-talet finns charkuteriet i Boden och ägs av Mattias Westberg, tredje generationens korvfabrikör från familjen Pettersson, tillsammans med Lotta Boström.

–  Alltså just falukorvsklassen är ju någonting som… Jag tror att varje korvtillverkare tycker att den här klassen är den största man kan vinna. Falukorv är ju den svenska nationalrätten, sa korvfabrikören Mattias Westberg vid prisutdelningen.

SM-vinnare korade vid Kött-och Charkuteridagar
Branschens Kött-och Charkuteridagar i Malmö ägde rum 16 till 17 oktober, sista kvällen korades vinnarna i Chark-SM.
Dagarna arrangeras av Kött och Charkuteriföretagen och tidskriften Kött & Chark och omfattar såväl mässa och konferens som bankettmiddag med prisutdelning.

 

Petterssons Charkuteri
Mattias Westberg
0703479977
mattias@petterssonscharkuteri.se

För mer information och bilder se:
https://www.charksm.se/press/